O korporaciji "URSA"

Naša razvojna strategija, kvaliteta naših proizvoda i poštivanje ekoloških standarda te interesa naših kupaca, izgradili su robnoj marki "URSA" ugledan položaj na brojnim europskim tržištima. Kao proizvođač toplinskih i zvučnih izolacija od mineralne - staklene vune i ekstrudiranog polistirena unutar grupe "URSA - Uralita" imamo razvijenu prodajnu i tehničko – servisnu mrežu putem vlastitih tvrtki i predstavništava u cijeloj jugoistočnoj Europi, a naše proizvode prodajemo u 30 država.

URSA Bosnia and Herzegovina

“URSA”, proizvodnja izolacija od mineralne staklene vune nalazi se u prostorijama bivšče tvornice “INIS” - tvornice stakla u Novom mestu u Bršljinu na ulici Povhova 2. Zemljište i zgrade kupili smo od tvrtke “Krka”, koja je u prvom redu vidjela novu lokaciju za proširenje svojih aktivnosti. „Krka“ je 1979.g sa švedskom tvrtkom „Junkers“ potpisala ugovor za kupnju “know-howa” tehnologije za proizvodnju staklenih vlakana za toplinsko I zvučnu izolaciju u građevinstvu.

Operativna jedinica “URSA Adria” trenutno zapošljava 148 ljudi, od kojih je 118 u Sloveniji, 8 u Austriji, 8 u Mađarskoj, 2 u Hrvatskoj, 3 u Srbiji, 2 u Bugarskoj i 7 u Rumunjskoj.

Sjedište “URSA Slovenija” d.o.o se nalazi u Novom mestu.

Novoterm BH d.o.o.
Hlapćevići 41
71300 Visoko
Tel/Fax: +387 32 740 042
Mob +387 61 22 41 63
E mail: assistance.bih@ursa.com
E-mail: enver.hasagic@ursa.com

URSA u svijetu

S 11 tvornica u 8 država i prisutnošću na tržištima u preko 40 država Europe  “URSA” ostvaruje više od 600 milijuna EUR prihoda. “URSA” je prisutna na tržištima Europe, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike. "URSA" u svojim tvornicama i komercijalnim predstavništvima zapošljava preko 1800 djelatnika. Približni kapacitet proizvodnje mineralne staklene vune iznosi 340.000 tona, XPS-a 1,7 milijuna m3. Po obimu i strukturi svoje proizvodnje “URSA” se svrstava među vodeće proizvađače izolacijskih materiala za građevinsku industriju u Europi.

 

O skupini Etex

„Etex“ je svjetski proizvođač građevinskog materijala i pionir u laganoj konstrukciji. „Etex“ želi inspirirati ljude diljem svijeta da grade životne prostore koji su sve sigurniji, održiviji, pametniji i ljepši. 

 Osnovana 1905. godine, sa sjedištem u Zaventemu, Belgija, „Etex“ je obiteljska tvrtka s više od 13.500 zaposlenika diljem svijeta. Upravlja s više od 140 lokacija u 45 zemalja i zabilježio je prihod od 3,0 milijarde eura i REBITDA od 570 milijuna eura u 2021. „Etex“ njeguje kulturu suradnje i brige, pionirski duh i strast da uvijek rade bolje za svoje klijente. 

 „Etex“ ima pet centara za istraživanje i razvoj koji podržavaju pet globalnih odjela: 

 • Performanse zgrade: rješenja suhe gradnje uključujući gipsane ploče i vlaknasto-cementne ploče, žbuke i formulirane proizvode, pasivnu zaštitu od požara i pripadajuće proizvode.
 • Eksterijeri: niz estetskih vlaknasto-cementnih materijala za upotrebu u poljoprivredi, arhitektonskim i stambenim eksterijerima.
 • Industrija: zaštita od požara i izolacijski proizvodi visokih performansi za građevinarstvo i OEM (proizvođač originalne opreme) industriju.
 • Izolacija: mineralna staklena vuna i ekstrudirani polistiren (XPS) za toplinsku i zvučnu izolaciju.
 • Novi načini: high-tech offsite modularna rješenja temeljena na okvirima od drveta i čelika.

  

„Etex“-ov globalni portfelj uključuje vodeće komercijalne brand-ove kao što su „Cedral“, „Durlock“, „Equitone“, „Eternit“, „Gyplac“, „Kalsi“, „Pladur“, „Promat“, „Siniat“, „Superboard“ i „URSA“.

 „Etex“ je inspirativni način života, za više informacija posjetite našu web stranicu: www.etexgroup.com 

 

Povijest

„URSA“ - moderna tvrtka sa 60 godina iskustava u proizvodnji izolacijskih materijala. Povijest tvrtke „URSA“ seže od 1949.g kada je u Španjolskoj osnovana tvrtka „POLIGLAS“. Godine 1988. „Uralita Group“ postala je vlasnikom tvrtke „POLIGLAS“. 1991.godine njemačka tvrtka „Pfleiderer“ AG također je počela s proizvodnjom izolacijskih materijala. Te dvije kompanije razvijale su se paralelno – „POLIGLAS“ je razvijao svoje poslovanje pretežno u zapadnoj Europi gradnjom novih tvornica, dok je „Pfeiderer“ AG razvijao svoje poslovanje uglavnom u istočnoj Europi sve dok 2002. godine „Uralita Group“ nije od tvrtke „Pfleiderer“ AG kupla sektor proizvodnje izolacijskih materijala. Godine 2004. službeno je rođena „URSA“ koja od tada nije prestala širiti svoje poslovanje i prisutnost na tržištima kako unutar Europe tako i šire, lansirajući inovativne i nagrađivane proizvode za izolaciju.

Početci (1949 - 1970)

Prvo proširenje (1974 - 1987)

Prva pripajanja i međunarodna rast (1988 - 1995)

Novi proizvodi, konsolidacija diljem Europe (1996 - 1998)

50 godina »POLIGLASA« i rast izvan Europe (1999 - 2001)

Stvaranje nove kompanije (2002 - 2004)

100 godina »Uralita«-e. Novi pogon za proizvodnju XPS-a u Rusiji i povećavanje rasta kapaciteta

Novi revolucionarni proizvodi (2008 - 2011)

Pospješivanje rasta (2012 - 2015)

Tvrtka URSA postala je dio skupine Xella (2017)

Vodeća robna marka s velikim potencijalom rasta 2021

Tvrtka URSA pridružuje se skupini Etex 2022

Misija i vrijednosti

Misija

Mi u “URSA”-i nastojimo postati Vaš preferirani partner pri odabiru izolacijskih materijala od mineralne staklene vune i XPS-a pomoću kojih ćete postići toplinsku, zvučnu i protupožarnu zaštiku Vaših objekata. Uvijek smo Vam na usluzi savjetom i stručnom pomoći a sve kako biste postigli maksimalnu uštedu energije, protupožarnu zaštitu te akustičku udobnost  prostora u kojem boravite.

Pri tome se oslanjamo na našu posluvnu izvrsnost, efikasnost našeg distributivnog lanca I strast tima.

 

Naše vrijednosti:

 • Koorporativni duh
 • Transparentnost
 • Otvorenost za promjene
 • Orientacija za postizanje najboljih rezultata ( savršenstva)
 • Postizanje iznimnih rezultata
 • Poštovanje I stalna mogućnost razvoja za naše zaposlenike
 • Društvena odgornost i povjerenje