URSA LIGNIN tehnologija

Tvrtka URSA je prva na tržištu koja predstavlja proizvode koji koriste tehnologiju lignin – dostupno samo kod tvrtke URSA

Održiva tehnologija LIGNIN iz tvrtke URSA predstavlja novu ekološki prihvatljivu kvalitetu materijala.

URSA goes green je naša dugogodišnja vizija i predstavlja našu predanost većoj ekološkoj svijesti koju provodimo u praksi kroz cijeli proces proizvodnih aktivnosti.

Uporaba inovativne tehnologije označava početak potpuno nove ere, koja nas dovodi bliže održivom razvoju izolacijskih materijala u građevinskoj industriji.

 

 

Najodrživija mineralna staklena vuna do sada?

Što znači LIGNIN?

Lignin je prirodni polimer koji se nalazi u drvu i drugim biljkama. Služi kao ljepilo koje spaja celulozna vlakna i iza ostalog, osigurava čvrstoću i stabilnost drva. Također je otporan na UV zrake, vlagu, bakterije i gljive

To je nusproizvod kod proizvodnje papira i celuloze te se pretvara u smolu na bazi lignina. To je obnovljiva sirovina dostupna u velikim količinama bez daljnje razgradnje

Zašto LIGNIN u mineralnoj stakleni vuni?

Mineralna staklena vuna usporediva je sa šećernom pjenom. Otpadno staklo se topi i prede u tanke niti. Jedina razlika je u tome što se ne drži zajedno sama po sebi – potrebno joj je vezivo

LIGNIN je pobijednik u svakoj usporedbi

Naša skupina proizvoda, proizvedena od mineralne staklene vune tehnologijom lignin, predstavlja najprirodniji izolacijski materijal dostupan na tržištu. Na taj način dodatno doprinosimo zaštiti globalne klime i zdravlja stanovnika. Osim toga, naši izolacijski proizvodi značajno pridonose smanjenju potrošnje energije i posljedično smanjenju emisija CO2.

S ponosom predstavljamo URSA LIGNIN tehnologiju u 2 premium proizvoda URSA SF 32 I URSA SF 34

Dugogodišnja intenzivna istraživanja omogućila su zamjenu postojećih fosilnih goriva u proizvodnji mineralne staklene vune.

Nove skupine premium proizvoda, proizvedenih sa LIGNIN tehnologijom predstavljaju početak nove tehnologije za održive izolacijske materijale u građevinskoj industriji.

Lignin je ekološki prihvatljiva alternativa čija će se upotreba u budućnosti stalno nadograđivati i širiti na cijeli portfelj proizvoda.

Izvrsna svojstva održivih proizvoda URSA SF 32 i URSA SF 34

Izvrsna svojstva održivih proizvoda proizvedenih tehnologijom LIGNIN:

  • prirodno razgradivi,
  • doprinose visokoj kvaliteti življenja,
  • zdravija klima u zatvorenim prostorijama,
  • na biološkoj bazi,
  • održiva tehnologija,
  • proizvodi sadrže visok udio recikliranog materijala i
  • razgradiv materijal.

Zbog kvalitetne izvedbe proizvodi su dobili međunardne certifikate: Blue Angel, EUCEB, RAL i EPD.

 

LIGNIN vezivo podjetja UPM Biochemicals

Za proizvodnju dva proizvoda URSA SF 32 i URSA SF 34 koristit će se Kraft lignin, a osnovni materijal je UPM-ov proizvod BIO Piva 100.

 

UPM je prisutan u glavnim segmentima industrije, kao primjerice krajnje upotrebe obnovljivog glikola što uključuje tekstil, PET boce, ambalažu, rashladna sredstva, kompozite, lijekove, kozmetiku i deterdžente.

Obnovljiva funkcionalna punila (Renewable Functional Fillers – RFF) temeljena na ligninu održiva su alternativa i staloženom silicijevom dioksidu u širokom rasponu primjene gume i plastike.

 

UPM Biochemicals nudi inovativna, održiva i konkurentna bioveziva na bazi drva koja zamjenjuju fosilne sirovine i poboljšavaju učinak na okoliš u različitim primjenama. Bioveziva na bazi kraft-lignina, koji je otpadni proizvod prerade drva, pomažu u prijelazu s fosilnih sirovina na održiviju budućnost s neutralnom emisijom CO2. UPM gradi industrijsku biorafineriju u Leuni, Njemačka, koja će prerađivati puno drvo u biokemikalije sljedeće generacije (tekuća sintetička goriva).

 

URSA SF 32

 

URSA SF 34

 

Dokumenti za preuzimanje

(PDF / 0,44 Mb)