URSA TECTONIC

FP Basic

Nova generacija mineralne vune, koja pruža

najbolji omjer toplinske i zvučne izolacije

kao i mehaničkih svojstva i protupožarne zaštite.

ursa-fpbasic-1671004045.png

Nova patentirana tehnologija proizvodnje

U novoj grupi proizvoda URSA TECTONIC predstavljamo Vam prvi proizvod URSA FP Basic.

Nova generacija izolacijskih fasadnih ploča URSA FP Basic je novost s najboljim izolacijskim i mehaničkim svojstvima. Na ovojnicu zgrade donosi rješenja koja su se do sada koristila uglavnom za izolaciju ravnih krovova - u proizvodnji izolacijskih ploča koristili smo mineralnu vunu, kojoj smo, pomoću nove patentirane tehnologije distribucije vlakana,  promijenili orijentaciju vlakana. Stoga sa sigurnošću možemo tvrditi da se novom grupom proizvoda URSA TECTONIC započinje nova era razvoja rješenja u području izolacije gdje su potrebna visoka mehanička svojstva.

Proces izrade izolacijskih ploča od mineralne vune uključuje novu patentiranu TECTONIC tehnologiju, koja omogućava povećanu čvrstoću sloja na pritisak te najbolji omjer toplinske i zvučne izolacije, a struktura samih fasadnih ploča podsjeća na kompaktne tektonske ploče.

Prvi proizvod u novoj grupi - URSA FP Basic otvara mnoga nova područja primjene i prikladan je za već spomenute vanjske kontaktne fasade, a također iznimno korisnu vrijednost ima i za ventilirane fasade, izolaciju stropova u garažama i radionicama, kontaktne fasade u unutarnjim prostorijama, plutajuće podove, izolaciju ravnih krovova i pohodnu izolaciju u tavanima.

 

Prednosti izolacijske ploče URSA FP Basic

  • Fasadne ploče URSA FP Basic nude idealan omjer toplinske i zvučne izolacije.

  • Optimalne dimenzije i lakoća ploča omogućuju brzu i jednostavnu montažu, jer je panel jednostavno rezati i dubiti, a također se lako prilagođava površinama i oblicima zidova Vaše zgrade.

  • Fasadnu izolaciju URSA TECTONIC odlikuje iznimna (premium) zvučna apsorpcija.

  • Osim vrhunske toplinske i zvučne izolacije, fasadna izolacija je također otporna na vatru i udarce. Negoriva mineralna vuna osigurava da ste u svom domu sigurniji.

  • Zahvaljujući dobroj paropropusnosti, Vaša će kuća doista disati. I Vi s njom. U svom domu želite udobnost i dobro osjećanje - to uključuje odgovarajuću temperaturu i vlažnost.

  • Inicijativa „URSA goes green“ nastoji podizanjem svijesti o odabiru boljih i održivih izolacijskih materijala dati značajan doprinos provedbi obveze smanjenja emisija CO2 Ovu misiju nastavljaju fasadne ploče URSA TECTONIC - URSA FP Basic, proizvod budućnosti koji podiže standarde u području izolacije fasada.

Posavjetujte se s našim stručnjacima

Za više informacija o novoj generaciji fasadnih ploča, nazovite nas na 00387 61224163 ili nam šaljite poroku na enver.hasagic@ursa.com.

Kamena doba je prošla

Tehničke informacije

Tehničke informacije

Vrijednost

Standard

Koeficijent toplinske provodljivosti λD

0,035 W/mK

EN 13162

Klasa vatrootpornih svojstava

A1

EN 13501-1

Linearni otpor strujanju zraka r

> 20 kPa s/m²

 

Tlačna čvrstoća kod 10% deformaciji

Cs(10) ≥15 kPa

SIST EN 826

Delaminacijska čvrstoća

Tr ≥ 7,5 kPa

SIST EN 1607

Dimenzijska stabilnost

70,|90

SIST EN 1604

Dimenzijska tolerancija debljine

T5

SIST EN 823

Paropropustnost - difuzija vodene pare

MU1

SIST EN 12086

Upijanje vode metodom dugotrajnog uranjanja

WL(P)

SIST EN 12087

Kratkotrajna Vodoupojnost

WS

SIST EN 12087

 

Debljina [mm]

80

100

120

140

Širina [mm]

600

600

600

600

Dulžina [mm]

1200

1200

1200

1200

Toplotna upornost RD (m2K/W)

2,25

2,85

3,40

4,00

 

Film o ugradnji

Dokumenti za preuzimanje